^ Back to Top

Edzőink

Vezetőedző: Zima István sensei, 3. dan

 

   

 

2012-ben szereztem karate sportedzői oklevelet, 2009-ben pedig matematikus és szociológus diplomát. Gyermekkoromban többféle sportot kipróbáltam: úszás, atlétika, röplabda és Shotokan Karate-Do.

1995-ben 13 évesen kezdtem el a Goju-Kai Karate-Do-t, mestereim Horváth István sensei és Kovács Margó sensei voltak. 2005 óta edzettem rendszeresen Rebicek Gerd shihannál is, de nagyon sokat tanultam feketeöves barátaimtól is, Szabó János shihantól, Hegedűs Nikolett senseitől és Marosi Ákos sempaitól. Nyolc alkalommal tudtam részt venni az IKGA (Nemzetközi Goju-Kai Karate-Do Szövetség) nemzetközi edzőtáboraiban, itt volt alkalmam tanulni az IKGA vezetőjétől, Goshi Yamaguchi saiko shihantól és az európai vezetőtől, Ingo de Jong hanshitól is. Számos más területen is folyamatosan továbbképzem magam: élménypedagógia, elsősegély, fogyatékkal élők karatéja, stb.

2006-ban lettem feketeövés, a nidan fokozatot (2. dan) pedig 2008-ban szereztem meg, 2015-ben a sikeres 3. danos vizsgával kaptam meg a sensei rangot. 2001 óta segédkeztem az edzések tartásában Margó sensei mellett, 2010 óta tartok rendszeresen edzéseket. 2009 óta számtalan versenynek voltam főszervezője vagy egyik főszervezője, 2012 óta veszek részt edzőtáborok szervezésében, 2018-ban rendeztem első önálló edzőtáborunkat. 2013 óta vagyok Egyesületünk vezetőedzője és elnöke.

Már évek óta az volt az érzésünk, hogy nem egy irányban haladunk, eddig próbáltuk összehangolni a céljainkat, de mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem lehetséges, ezért 2017 decemberében a Tomoni Harcművészeti Sportegyesület kilépett a Magyar Goju-Kai Szövetségből. A továbbiakban önálló harcművészeti egyesületként járjuk a saját utunkat kötöttségek nélkül. Egyenlőre más stílusú harcművész barátaimmal gyakorlok, tanulok tőlük, s keresem a nemzetközi Goju-Ryu-s kapcsolatokat. A kilépés óta kidolgoztam egy teljesen új övvizsgarendszert, övvizsgaanyagot és versenyszervezési módszert, a következő években ezt tökéletesítjük tovább.

Célom, hogy minden tanítványom testileg, szellemileg és lelkileg gazdagodva hagyja el az edzőtermet, és örömmel térjen oda vissza. Remélem lesz néhány tanítványom, akinek egész életét végig fogja kísérni a Karate-Do, de meggyőződésem, hogy azok is, akik abbahagyják jobb emberként folytathatják az életüket.

 

Edző: Dobner Kamilla sempai, 1. dan

Egész életemben sokféle sportot kipróbáltam, végül 2006-ban találtam meg a Goju-Kai Karate-Do-t. Mestereim Szabó János shihan és Szabó Tünde sensei voltak, ők mutatták meg nekem ezt az utat, minden szépségével, kihívásaival együtt. Az ő szárnyuk alatt próbálhattam ki magamat, mint edző. Néhány év mellettük töltött gyakorlat után férjemmel, Zima István sensei-jel – mestereim segítségével – klubot nyithattunk, ahol már teljes jogú edzővé léptem elő. Testnevelés szakirányos tanítóként végeztem az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán, mely tudásomat a Karate-Do oktatásában nagyon jól tudom hasznosítani. Sokszor rádöbbentem, hogy a Karate-Do ősi gyakorlata és szemlélete mennyire megállják helyüket a modern sporttudomány és pszichológia tekintetében is, épp ezért teljes meggyőződéssel tudom tanulni és oktatni azóta is.

Az évek során lehetőségem volt több mester keze alatt is tanulni: sokat köszönhetek férjemnek, Zima István senseinek, aki minden tudásával és életszemléletével segít az úton; Kovács Margó senseinek, aki befogadott saját edzéseire, mikor tanulmányaim miatt mestereim edzéseire nem értem oda. Első barnaöves fokozatom megszerzése óta rendszeresen részt vettem shihan Rebicek Gerd edzésein is. Három alkalommal volt szerencsém eddig részt venni az IKGA nemzetközi táboraiban: Magyarországon, Csehországban és Hollandiában. Ezekben a táborokban tanulhattam a Goju-Kai európai nagymestereitől és Goshi Yamaguchi saiko shihantól.

2013 nyarán szereztem meg első feketeöves fokozatomat. A Karate-Do arra tanít, hogy egész életünkben tanuljunk és dolgozzunk magunkon; így célom, hogy tudásomat tovább mélyítve még többet tanuljak és értsek meg a Karate-Do-ból a magam további fejlődése érdekében, és, hogy az egész életen át tartó tanulás, a kitartás, a becsület, a felelősségvállalás és az élet szeretetének szemléletét minél jobban át tudjam adni tanítványainknak is.

2014-ben és 2016-ban születtek lányaink, most pedig várjuk a harmadikat, így a mindennapi edzésekben évek óta nem tudok részt venni, de a fő irányvonalak kidolgozásában mindig ott voltam, így a Magyar Goju-Kai Szövetségből való kilépésnél is teljes szívvel álltam férjem mellett.

 

Edzéseinket segítik haladó tanítványaink:

 

Gönczi Zsuzsanna

Béres Viktória

Kovács Nándor

Lakatos Alex

Köteles Henriett

Szécsányi Gergő Nándor

Virágh Katalin

Vestner Ákos